Om.

HUR DET BÖRJADE.
Idén om en adventskalender med te föddes då vi, Lizette och Sofie, flyttade till Göteborg och delade lägenhet, som vi hyrt i andra hand av vänner till oss båda. Våra vänner skulle ut och resa, och under tiden bodde vi i deras stora, fina lägenhet med svinkalla golv. Bland det sista Anna sa till oss innan de åkte var "Snälla, snälla, drick av vårt te! Vi har så galet mycket!". Sagt och gjort.
Vi började dricka te varje dag, både gott och behändigt eftersom golven var så kalla och Sofie gick insvept i filt nio dagar av tio. Vi började betygsätta teerna i en liten anteckningsbok, efter doft, smak, fyllighet och lite andra kriterier vi hittade på. En kväll var vi på sista sortens te, och vi räknade efter hur många sorters te de faktiskt hade i sitt skåp. 24 sorter. Hm.
Tankarna snurrade igång. Kanske kan man göra en te-adventskalender? Ja! Det kan man!
Den första te-adventskalendern vi gjorde tillsammans bestod av en egenvikt låda i hård papp, fylld med Anna och Martins 24 sorters te i små portionspåsar. Kalendern skickades med posten till Egypten där våra vänner volontärarbetade just då, och kom fram lagom till första december. 

HUR VI FORTSATTE.
2011, året efter att vi hade skickat Te-adventskalendern till Anna och Martin i Egypten, så bestämde vi oss för att vi ville skapa en Te-adventskalender för fler, en bredare publik. Vi satte igång att leta upp leverantörer av trycksaker och teer, och så var vi igång. Med en blogg som utgångspunkt tillverkade och sålde vi det året 200 stycken kalendrar. Och så roligt det var! Vi packade te, skrattade, sjöng och stollade oss, kände oss som två te-nissar i tomtens te-verkstad.
2012 var det dags igen. Vi tredubblade upplagan och satsade mer, och vilket gensvar vi fick! Tack vare olika faktorer, till exempel länk-kärlek från UnderbaraClara, så sålde vi slut allt innan vi hunnit säga lapsang är vårt favoritte!
2013 blir vår tredje upplaga av Te-adventskalendern, och vi är stolta över att kunna säga att vi utvecklat vår produkt mycket sedan starten. 2013 är året då vi skaffat en ny, snyggare kostym (ny design) , satsat på gott samvete (ekologiska teer och svanenmärkt kartong) och en hemsida med säker och snabb betallösning.
Vi ser fram emot många år med Te-adventskalendern, vårt roligaste jobb någonsin! 

DETTA ÄR VI; TE-ADVENTSKALENDERN.
Vi är Lizette och Sofie, barndomsvänner och grannar, ja, där vi kommer ifrån kallar man alla inom en radie av 4 kilometer grannar. Och går man genom skogen så är det nog nästan bara 3 kilometer mellan våra barndomshem. Vi är personerna bakom Te-adventskalendern, och det är vi som driver, producerar och designar Te-adventskalendern. Vi inspireras av skogens tystnad och lugn, stadens puls, Göteborgs härliga spårvagnar och de mjuka mossbeklädda skogsstigarna mellan Abborrakull och Nygård. Vi älskar att lyssna på och uppleva musik. Ofta när vi arbetar har vi ett album som går på repeat, tills vi kan varenda litet gnyende, varenda textrad, varje trumslag och minsta detalj. Till exempel Håkan Hellströms För sent för Edelweiss, en CD som vi spelat sönder. Jo, det är hack i spåren för att vi har lyssnat så mycket. Vi älskar att resa, inspireras, ta in nya platser. Vi älskar blommor, grönska, inredning, design... och så älskar vi förstås te! Vi är varandras bästa jobbarkompisar och bästa kompisar. Vi är Te-adventskalendern. En härlig blandning av Halländsk landsbygd och Göteborgs sköna västkustanda, kryddat med glada miner och massor av musik.

4 kommentarer:

 1. Hej. Undrar bara om det står på teet vad det innehåller... Bra för allergiker att veta =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det medföljer en innehållsförteckning som deklarerar allt innehåll i kalendern! Bra fråga!
   /Sofie och Lizette

   Radera
 2. Är teet ekologiskt och/eller rättvisemärkt?

  SvaraRadera
 3. Nej, teerna är inte ekologiska tyvärr. Nästa år skall vi göra vårt bästa för att få tag i just detta!
  Mvh Sofie och Lizette

  SvaraRadera